Koperen jubileum

Dit jaar viert De Kovel zijn koperen jubileum. U leest het goed, reeds 12,5 jaar lang valt bij onze trouwe abonnees vijf keer per jaar hun favoriete tijdschrift in de bus. (U wist van niets maar wil ook graag abonnee worden? Dat kan nu meteen via deze link)

De redactie vond dit een goede reden om feest te vieren, en wil dit graag doen samen met zoveel mogelijke lezers en sympathisanten. Daarom nodigen we u van harte uit voor een van de drie uitvoeringen van het oratorium Benedictus, man van vrede, dat componist Peter Pieters schreef op een libretto van Dirk Hanssens osb, hoofdredacteur van De Kovel. Rode draad doorheen het stuk is het levensverhaal van de heilige Benedictus van Nursia, opgetekend door Gregorius de Grote, opgesmukt met citaten uit de Regel voor monniken en sfeerscheppende aria’s die de kern van het monastieke charisma oproepen. Het belooft een boeiende ontdekkingtocht te worden in de mysterieuze, vaak bijzonder aardse, soms zelfs ludieke, maar altijd aanlokkelijke en hoogspirituele wereld van “Benedictus, man van vrede, mens van licht, heilige hierboven”.

Benedictus, man van vrede

Er zijn drie uitvoeringen voorzien:
Vrijdag 18 oktober, 20u15, Abdijkerk Keizersberg, Mechelsestraat 202, Leuven
Zondag 20 oktober, 15u, Sint-Romboutskathedraal, Mechelen
Zaterdag 26 oktober, 17u, Dominicuskerk, Prof. Molkenboerstraat 7, Nijmegen  (deze voorstelling wordt voorafgegaan door een mini-symposium om 15u.)

Bekijk hier alvast de affiche.

Lees meer over het Benedictusoratorium of reserveer alvast een plaatsje voor één van de uitvoeringen!