osb/ocso/o.cist.

De Kovel belicht de monastieke spiritualiteit
met een aanbod van verdiepende beschouwingen en artikels die de geest van de ruime benedictijnse familie en haar typische charisma ademen.
Waar woont die familie in de Lage Landen en welke zijn haar 'huizen'?

klik hier

in de marge

volbracht

Uitgehoord! revisited - Hanswijkbasiliek Mechelen - vrijdag 27 mei (20u)

De rubriek 'Uitgehoord!', die jarenlang kleur gaf aan de edities van De Kovel, werd eind 2015 tot een smaakvol en geïllustreerd boekje met de gelijknamige titel gebundeld. In de marge van die boekuitgave, die vele lezers van ons blad al in hun bezit hebben, ontstond ook een heuse evocatie waarin een hecht samenspel van woord, muziek en beeld naar de wereld van de abdijen voert en laat begrijpen dat de uitoefening van kloosterjobs tot een aparte kijk op het leven kan leiden. In samenwerking met CCV-Mechelen-Brussel (de vormingsdienst van het Belgische aartsbisdom) en de Nederlandse uitgeverij Royal Jongbloed, presenteert De Kovel dat inspirerende totaalgebeuren opnieuw.

Een duik in de wereld van de abdijen maar tegelijk een duik in de schatkamer van ieder die beseft dat ledigheid het oorkussen van de duivel is. De 'engelen' van dienst zijn trappistenmonnik Guerric Aerden ocso, voordrachtkunstenaars Michel Kempeners en Felicia Dekkers, muzikanten Hilde Hostens en Helene Luyten, beeldarrangeurs Micky en Aimé Vermaelen, presentator Luc Devisscher en auteur Dirk Hanssens osb. En… uzelf die uw hoogsteigen binnenhuis uit de doeken laat doen door alles wat uw zinnen weet uit te horen!

Uitnodiging: klik hier