osb/ocso/o.cist.

De Kovel belicht de monastieke spiritualiteit
met een aanbod van verdiepende beschouwingen en artikels die de geest van de ruime benedictijnse familie en haar typische charisma ademen.
Waar woont die familie in de Lage Landen en welke zijn haar 'huizen'?

klik hier

in de marge

volbracht

SPIRITUELE GIDS MICHAEL CASEY in LEUVEN en TILBURG

In oktober bezoekt dom Michael Casey ocso van de Tarrawarra abdij in Victoria (Australiƫ) de Lage Landen. Door zijn talrijke boeken behoort de cisterciƫnzermonnik tot de meest toonaangevende auteurs over monastieke spiritualiteit vandaag. Zijn bezoek staat in het teken van het spanningsveld tussen individu en gemeenschap.

Op uitnodiging van het Liturgisch Instituut van de KU Leuven en de leerstoel Monastieke Spiritualiteit zal hij twee publieke (Engelstalige) lezingen houden in abdijen. De eerste vindt in samenwerking met De Kovel plaats in de Leuvense abdij Keizersberg, op dinsdag 18 oktober om 20u. Deze lezing belicht het thema vanuit de liturgische spiritualiteit en draagt de titel: Individu en gemeenschap - liturgische ervaringen in een monastieke context.

De tweede lezing is gepland op zondag 23 oktober om 15u in de trappistenabdij Koningshoeven in Tilburg. Daar zal Casey het thema benaderen vanuit de monastieke spiritualiteit. De titel van zijn lezing luidt er: Individu en gemeenschap - monastieke spiritualiteit als signaal voor de huidige tijd.