osb/ocso/o.cist.

De Kovel belicht de monastieke spiritualiteit
met een aanbod van verdiepende beschouwingen en artikels die de geest van de ruime benedictijnse familie en haar typische charisma ademen.
Waar woont die familie in de Lage Landen en welke zijn haar 'huizen'?

klik hier

in de marge

DE KOVEL BEWOGEN ofte OPRECHT BEWOGEN

11.2008


In Vlaanderen reiken de 'Vereniging der Uitgevers van de Katholieke Periodieke Pers' (VUKPP) en de vzw Bevordering Religieuze Boek naar goede gewoonte op alle even jaren de Tweejaarlijkse Prijs van het Religieuze Boek uit. De editie 2008 van dit bijzondere gebeuren van de Vlaamse Kerk vindt plaats op maandag 17 november (20u00) in abdij Keizersberg te Leuven. De proclamatie en huldiging van de laureaten is ingebed in het publieksevenement 'Oprecht Bewogen' waarvoor de regie werd toevertrouwd aan Dirk Hanssens osb, hoofdredacteur van De Kovel maar als mandataris van VUKPP tevens jury-voorzitter. Het avondvullend programma bevat o.m. twee panelgesprekken die geleid worden door tv-presentatrice Lucette Verboven (Braambos). Aan de gesprekstafel zitten Herman de Dijn, Lieven Boeve, Staf Hellemans, Wil Derkse, Tim Peeters (alle genomineerd voor de Prijs van het Religieuze Boek) en Guerric Aerden ocso (adjunct-hoofdredacteur van De Kovel). De vijfdelige hartcyclus van Els Vos, die speciaal werd getekend als verluchtiging van het dossier 'Oprecht Bewogen' van de vijfde aflevering van De Kovel, staat uiteraard ook in de kijker.

De shortlist van de Tweejaarlijkse Prijs van het Religieuze Boek bevat 10 boeken, waarvan 5 in de afdeling 'publieksvriendelijke boeken' en 5 in de afdeling 'wetenschappelijke werken en populaire naslagwerken'. Uit beide afdeling kiest de onafhankelijke jury één laureaat.

Locatie: Abdij Keizersberg, Mechelsestraat 202, B-3000 Leuven.
Inkom: vrije bijdrage.
Organisatie: VUKPP en vzw Bevordering Religieuze Boek, i.s.m. abdij Keizersberg, Monastiek Tijdschrift De Kovel, Davidsfonds – afdeling Leuven, Brouwerij Westmalle.

►Lijst van de deelnemende boeken: bekijk de shortlist