osb/ocso/o.cist.

De Kovel belicht de monastieke spiritualiteit
met een aanbod van verdiepende beschouwingen en artikels die de geest van de ruime benedictijnse familie en haar typische charisma ademen.
Waar woont die familie in de Lage Landen en welke zijn haar 'huizen'?

klik hier

in de marge

BERT CLAERHOUT LEIDT KERK & leven

01.2010


Bert Claerhout (1950), vaste columnist van De Kovel, werd onlangs benoemd tot hoofdredacteur van KERK & leven, het weekblad van de Vlaamse bisdommen. Hij volgt in die functie Toon Osaer op, die het blad vijf jaar leidde en het een grondige restyling meegaf.

Claerhout studeerde sociologie. Hij koos voor een journalistieke loopbaan waarin hem cultuur en religie na aan het hart kwamen te liggen. Ruim twintig jaar werkte hij voor De Standaard en was daarna zeven jaar hoofdredacteur van het christelijk opinieweekblad Tertio. Na enkele meeleefmaanden bij de trappisten in het Marokkaanse Midelt, schreef hij onder andere mee aan het boek De droom van Tibhirine (Lannoo 2009), dat handelt over de zeven vermoorde trappisten in Algerije, bekleedde hij een kaderfunctie in de liturgische uitgeverij Licap (Brussel) en werkte hij als journalist bij Braambos-tv.

Sinds de start van De Kovel in januari 2008 staat Claerhout het monastieke blad met gewaardeerde raad en daad bij. Die neventaak is hem zo lief geworden, dat hij het redacteurschap van De Kovel - ondanks zijn nieuwe, niet geringe verantwoordelijkheid in het mediapastoraat - ter harte blijft nemen.